YouTube-serien Nerdy Nummies

Ingvild Hvinden
Ingvild Hvinden
Redaktør

15. juli 2014
Mat

Jeg vil gjerne anbefale for alle bakelystne studenter ”YouTube-serien” ”Nerdy Nummies” laget av amerikanske Rosanna ”Ro” Pansino. Hun er en amerikansk skuespiller og ”YouTube-personlighet” med en lidenskap for matlaging. Hun lager det fansen måtte ønske seg, gjennomført på et lekent og kreativt vis. Fra tid til en annen gjester ulike, mer eller mindre kjente, venner og YouTubere, og hjelper til.

Hver episode består i at hun viser og forklarer hvordan å lage noe spiselig, inspirert av enten spillenes, TV-serienes, filmenes eller bøkenes verden. Nye videoer legges ut hver tirsdag, uten unntak.

Til nå har hun over 200 videoer, hvor nesten alle er en instruksjon på å lage noe spiselig og morsomt. Hun har vært innom klassikere som ”Star Wars”, ”Doctor Who”, ”Indiana Jones”, ”Game of Thrones”, ”Pacman” og ”Super Mario”. I tillegg har hun kreasjoner fra ting som ”My Little Pony”, ”Minecraft”, ”Adventure Time”, ”Angry Birds”, og enda mer!

Cupcakes, kaker, kjeks, pizza og alt spiselig og godt, blir formet til å passe det temaet hun bestemmer seg for. Noen av hennes beste kreasjoner er blant annet en ”Indiana Jones” -apehodekake, ”Game of Thrones” -kistekake med spiselige drageegg, ”Settlers of Catan” -brettet av cupcakes, ”Dr. Who” –Tardis-pepperkakehus og Pikachu-sjokoladerullekake.

Det beste med hele serien er at de aller fleste ting hun lager kan gjennomføres på et amatørkjøkken, med eller uten litt improvisering. Pansino er ingen profesjonell baker eller kokk: hun bare hygger seg med å lage og dele morsom mat.