Japansk Hjørne 1

Rune Sivertsen
Journalist

7. juli 2014
Faste innlegg

Er du lei av å bli anbefalt Bleach eller Naruto når du spør etter ny manga? Føler du at du vil ha noe mer enn den klassiske shounen? Ikke vær redd, Husbjørnen har gullet du sliter med å finne!
Lament of the Lamb (Manga/Anime)

Kazuna er en helt vanlig person, som liker å dra til kunstgruppen for å se ei jente male bilder En dag oppdager han at hans familie har en arvelig, kronisk sykdom. De må suge blod fra andre mennesker for å overleve, og han har begynt å miste kontroll ved synet av blod selv.  Kazuna drar på leting etter hans far og søster som forlot ham for flere år siden, på jakt etter et svar på hvordan man klarer å leve med sykdommen. Hva han finner er søsteren som har begynt selv å bli gal.

Wolf Children (Film)
Hana blir forelsket i en varulv, og må oppfostre sine egne unger uten å vite hva de egentlig er. En av de grafisk peneste filmene som er kommet ut i det siste, fra selveste Mamoru Hosoda. Ungene får et valg om å enten være ulv eller menneske, samtidig som de må skjule sine innerste jeg. På den måten blir filmen en diskusjon om hvorvidt man er født eller blir til hva man selv er. Snøscenen i denne filmen er mye bedre enn Frozen!
Log Horizon (Anime)

En dag blir et MMO (  Massive Multiplayer Online Game)  ekte, og folk lever i det som de ville levd i virkeligheten. Dessverre ender det opp med anarki og massakrer, hvor de dårlige sidene til menneskeheten kommer frem. Kan magikeren og strategen Shiroe skape balanse i et spill hvor ingen regler finnes, og hva har egentlig skjedd? Blitt veldig mye sammenliknet med Sword Arts Online, men denne tar mer for seg samfunnet bak en MMO enn en udødelig, idiotisk hovedkarakter som vil slåss mot siste boss. En av de mest populære animene for 2013,  ikke uten grunn.

Kingdom (Manga)

Shin har en drøm om å bli en av Qins generaler, en av de legendariske krigerne som leder kampene mot de andre kinesiske statene. Mulighetene åpner seg når tronarvingen Sei blir forsøkt
drept av sin maktsyke stebror. Han må bare hjelpe kongen med å få tronen tilbake, slik at han kan  starte kampen for å bli den første keiseren av Kina. Mangaen er lagt til siste perioden av De stridende staters tid, og bruker historiske og strategiske situasjoner fra samme perioden. En av de mest oversette seriene i denne sjangren i mine egne øyne.