Topp 10 aktiviteter i førjulstiden 2014!

Karoline Kvande
Journalist

1. desember 2014
Annet

Som student er dessverre førjulstiden ofte preget av eksamenslesing. I den anledning har jeg prøvd å komme opp med en topp 10-liste du kan gjøre denne julen, som muligens kan lage litt julestemning. Og på den måten lyse opp en ellers mørk hverdag, hvor man som regel er på lesesalen før sola kommer opp, og drar etter mørket igjen har lagt seg over byen.

 1.     Dra på julekonsert

Det å ta seg en frikveld fra eksamenslesinga, og dra å høre på en julekonsert må være noe av det fineste man kan gjøre i jula. Det er så koselig å sitte å høre på et vakkert sammensatt kor, som synger julen inn. Det er noe med den roen som følger med, som virkelig kan lette på en tung hverdag.

 2.     Se på julekalender på TV

The julekalender, Nissene over skog og hei, Blåfjell, Skomakergata. Dette er virkelig A walk down memory lane.  Er det noe man må gjøre i jula, så er det å se på julekalenderen på TV. I år vises blant annet The Julekalender på TV2 Zebra, og 1.desember kan ikke komme fort nok!

 3.     Skrapekalender/sjokoladekalender

Dersom du ikke har gått til innkjøp av en julekalender enda, så er det på tide! Enten om du liker spenningen av å skrape deg frem til noen ekstra slanter, eller om du er mer glad i å knaske i deg en tørr melkesjokoladebit, så er en julekalender et ”må ha” i jula.

 4.     Gløgg og pepperkaker

Hva er vel ikke bedre enn å tulle seg inn i et teppe, med en varm kopp gløgg og et par pepperkaker ved siden av nå som kulden setter inn. Med en skvett rødt i koppen kan det jo ligge an til å bli en ganske så fantastisk kveld Ja.

 5.     Se hobbiten – The battle of the five armies

De siste par årene har Hobbiten kommet ut rett før jul. Og i år kommer den siste filmen i serien ut. Jeg vet ikke med dere, men dette er noe man ikke kan gå glipp av! Ta med deg en venn eller 10, for dette er filmen du vil se!

6.     Dra på julebord

Ribbe, pinnekjøtt, aquavit og juleøl. Trenger jeg å si mer?

 7.     Spise grøt på Fredrikke

Fredrikke stiller alltid opp med risengrynsgrøt i juletida, og midt på dagen under en slitsom leseøkt, kan kanskje et avbrekk med julegrøt og utvannet saft være akkurat det du trenger?

 8.     Julegaveshopping

Mulig mange tenker på dette som stress, og penger som flyr ut av vinduet, men jeg syns faktisk at det å gå og finne gaver til familie og kjæreste kan være utrolig koselig! Det er virkelig noe som setter meg i julestemning. Og i hvert fall noe som kan ta tankene vekk fra eksamen!

 9.     Juleverksted

Studenter er ikke så veldig forskjellig fra barn, og ingen kan komme å si at vi ikke liker juleverksted. Når julemusikk fyller rommet, og man sitter og lager kort, eller pynter juletreet, ja da er det i hvert fall stemning.

10.Reise hjem til jul

De aller fleste studenter bor hjemmefra, og når man endelig er ferdig med alle eksamener, og kan sette seg på toget eller bussen, og se på snøen som daler ned utenfor ruta. Da kan alle endelig juble, for vi er ferdig med eksamen, og nå reiser vi hjem til jul! J