Vinneren av skrivekonkurransen er …

Susanna Ferizi
Redaktør

30. oktober 2020
Miljø

Opprinnelig skulle dette innlegget vært publisert i går, men slik gikk det ikke på grunn av noen tekniske problemer. Men for noen tekster som kom inn! De er alle gode kandidater som holdt et høyt nivå og både vi i Husbjørnen og de i den uavhengige juryen er imponerte. Her er et lite utdrag av det Juryen har å si om tekstene som kom inn.

«Jeg er imponert over nivået på alle tekstene, og at konkurransen ikke var bundet opp til en sjanger tror jeg var en fordel: Her har studentene virkelig kunnet by på seg selv og bruke den stilen og de virkemidlene som passer best til det de ønsker å formidle. «

«Jeg håper alle bidragsyterne fortsetter å skrive, og gleder meg til å se hvilke tekster de byr på i fremtiden.»

«Det var en glede å få lese alle de innkomne bidragene! Inspirerende at det finnes så gode skribenter rundt på Blindern. En stor takk til de som deltok: det krever mot å skrive, og det krever mot å la andre lese. Jeg håper de alle fortsetter å skrive!»

Men nå skal jeg ikke holde dere ventende i spenning lenger. Vinneren av skrivekonkurransen er Mira Nymann med diktet «I VÄNTAN PÅ NÅGOT » Som du kan lese nedenfor. Gratulerer så mye Mira!

Mira Nymann. Foto: Mira Nymann

I VÄNTAN PÅ NÅGOT – AV MIRA NYMANN

I dessa dagar

Går jag till skolan

Vi sitter en meter ifrån varandra

Men kramas ändå

Och ingen hejjar på varandra med armbågen

För det är lame

Men ändå

Hur lame är det att dö

Om det skulle inträffa

En kille jag legat med berättade för mig

Att hans pappa dog i covid

En vecka innan han fyllde trettio år

Jag visste inte vad jag skulle svara på det

Utan sa bara

Fuck corona

Och han sa bara

Ja fuck corona

I dessa dagar

Kramar jag om dig extra länge

Och hatar när vi inte kan ses

För ditt mående är precis som tiden nu

Det kommer en våg

Sen en till

Blommorna vissnar

Och träden faller sina löv

I dessa dagar

Kan jag se en framtid utan dig

Utan cigaretter i din säng

Jag tänker mycket på hur det skulle kännas

Att inte få vara nära dig

Jag lyssnar på kate bush

För det känns som att hon förstår

Men vadå

Jag har ju inte haft nån som dött

Och jag har munbind på mig på bussen

I dessa dagar

Sitter jag kvar i skolan extra länge

I väntan på något

Jag vet inte vad

Men jag väntar

Väntar

Och skriver

Jag skriver tills att fingrarna blöder

Dumma kärleksdikter om dig

Jag tänker på sverige

Hur gärna jag skulle vilja åka hem

Krypa upp i mammas stockholms-famn

Och röka j med jasper

Dricka öl med mårten

Berätta hemlisar för stella

Men det kan jag inte

Så jag sitter i skolan tills att det stänger

Och skriver dumma kärleksdikter

Om dig och din kropp

Och om blommor som vissnar