Til evigheten – og forbi!

Ingvild Hvinden
Journalist

25. oktober 2015
Underholdning

Oppdagelser og eventyrlige reiser er et populær tema innen litteratur- og filmverden, og det er noe som har pirret menneskers interesse i lang tid. Hvem drømmer vel ikke om å vite hva som ligger forbi vårt eget solsystem; om det finnes liv der ute; om det finnes uante oppdagelser innenfor vitenskapen som kan gi helt ny teknologi, eller påvirke menneskeheten på en helt ny måte? Klart det er spennende å fortelle om dette, og klart det er spennende å lese, se eller høre om det også! Nedenfor har jeg forsøkt å gi et lite utvalg av gammelt og nytt innen film-, serie- og litteraturverden som jeg anbefaler til dere lesere.

FILM

Foto: (FilmDistric/AP Photo)

Foto: (FilmDistric/AP Photo)

«Safety not Guaranteed» er en morsom og søt komedie om tidsreiser, forutinntattheter og vennskap. Darius Britt er nettopp uteksaminert fra universitetet og jobber som intern for Seattle Magazine. Hun bor hjemme hos faren sin og synes livet rett og slett er ganske kjedelig. En dag ser en av journalistene som jobber for bladet at en litt snål avisannonse kan bli utgangspunktet for en kul artikkel.

Annonsen søker en som tør å bli med på en tidsreise og sikkerheten til den reisende kan ikke garanteres. Darius velges ut som en av to interns for å hjelpe til med artikkelen. De tre reiser opp til en søvnig kyst-småby og oppsøker personen som søker en tidsreise-partner.

Filmen er vellaget og fortellingen flyter godt. Det er både morsomme, teite og følelsesladde øyeblikk. Det er etter hvert vanskelig å skille mellom det som skal være ekte, og det man tror er fiksjon og fantasier. Ønsker du en koselig kveld med en feelgood film som passer bra til de aller fleste er «Safety not Guarenteed» et ypperlig valg!

SERIER

Foto: Taille : 1920x1080 — Envoyée par BetaSeries le 23 septembre 2013

Foto: Taille : 1920×1080 — Envoyée par BetaSeries le 23 septembre 2013

«Adventure Time» er en tegneserie skapt av Pendleton Ward for Cartoon Network. Den er egentlig ment for barn, men er likevel underholdende for oss «voksne» også, med vitser og tull vi kan relatere til.

Serien handler om den unge gutten Finn og hans hund Jake. De lever i «Land of Ooo», en magisk verden bebodd av alt fra godterimennesker til iskonger og vampyrer. De reiser ut på alskens eventyr og tåpelige oppdrag, og lærer masse om seg selv og andre på veien.

Serien er ikke redd for å være rar, men det synes jeg er en av dens sterke sider. Skaperne har tørt å bare kjøre på og ha det gøy, noe som har resultert i en høyst underholdende serie. Noe av det beste er at hver episode er relativt kort, og fungerer fint som litt pausemateriale i studiehverdagen (midtveiseksamen nærmer seg faretruende fort). Bare pass på, det kan bli vanskelig å slutte når man først har begynt å se på!

BØKER

Foto: http://global.britannica.com/topic/Twenty-Thousand-Leagues-Under-the-Sea

Foto: http://global.britannica.com/topic/Twenty-Thousand-Leagues-Under-the-Sea

«Twenty thousand leagues under the Sea» av Jules Verne var en av de første bøkene jeg leste om oppdagelsesreiser, og jeg synes fortsatt den er like fin. Det er en helt fantastisk mengde med bøker om (oppdagelses)reiser, både basert på fakta og fiksjon, uten jeg har plass eller tid til å skrive om dem alle. Verne sin bok er en av mine favoritter, så derfor nevner jeg spesielt denne.

En av de flotte tingene med boken er hvordan den rekker over så mange ulike og fantastiske steder på jorda. Noen er basert på ekte hav og plante- og dyreliv, annet er ren fiksjon. Vernes fortelling har også tålt tidens tann ganske godt; selv om den er skrevet på 1800-tallet er mye av teknologien han beskriver realistisk nok til at boka fortsatt er fornøyelig å lese.  Hvis havets mysterier og episke reiser interesserer deg er dette en bok verdt å ta en titt på.